Webstation verzorgt alles op het gebied van grafisch ontwerp en vormgeving. We zijn gevestigd in Halfweg, halverwege Amsterdam en Haarlem. Onze designers hebben in de loop der jaren veel kennis vergaard en het geheim van het succes is dat het niet als werk wordt gezien, maar de altijd aanwezige nieuwsgierigheid van hoe een project of applicatie-oplossing te benaderen.

Bureau voor creatief webdesign en grafisch ontwerp in Halfweg en Zwanenburg

Het meedenken met de klant en met oplossingen komen wordt zeer gewaardeerd. Twee weten meer dan één. Daarom is een goede samenwerking van groot belang om een website of onderneming tot een succes te maken. Bekijk ons portfolio.

Grafische vormgeving voor druk & print media

Ervaring in grafisch vormgeven binnen Webstation gaat terug tot de vorige eeuw. Nog voor de Apple MacIntosh van Steve Jobs aan zijn opmars was begonnen, was dit het tijdperk van het grafische reproductie tekenen. Dat is met de technologie van deze tijd niet meer voor te stellen.

Ervaring

Onze ervaring gaat dus een aardig poosje terug in de tijd. Ondanks dit verre verleden zijn de mensen van Webstation niet stil blijven staan in de technologische tijdlijn. Integendeel, de interesse naar het webdesign en grafische vak is alleen maar gestegen vanwege deze digitale revolutie.

Door de jaren heen is er veel ervaring opgedaan bij verschillende bureau’s en freelance projecten en kan je het zo gek nog niet bedenken of we hebben het al eens gemaakt. Van huisstijl tot brochure en van Posters, abri’s tot gigantische oversized wallpapers.

Grafische vormgeving

Voor druk & print media

Ervaring in grafisch vormgeven binnen Webstation gaat terug tot de vorige eeuw. Nog voor de Apple MacIntosh van Steve Jobs aan zijn opmars was begonnen, was dit het tijdperk van het grafische reproductie tekenen. Dat is met de technologie van deze tijd niet meer voor te stellen.


Ervaring

Onze ervaring gaat dus een aardig poosje terug in de tijd. Ondanks dit verre verleden is Webstation niet stil blijven staan in de technologische tijdlijn. Integendeel, de interesse naar het webdesign en grafische vak is alleen maar gestegen vanwege deze digitale revolutie.

Door de jaren heen is er veel ervaring opgedaan bij verschillende bureau's en freelance projecten en ben je voor alle facetten van het grafische vak bij Webstation aan het goede adres. Van huistijl tot brochure en van posters, abri's tot gigantische oversized wallpapers.

Veel van de grafische producties die in het verleden gemaakt zijn, zijn in opdracht voor andere bureau's en dtp-studio's geproduceerd en kunnen daarom niet in het portfolio worden opgenomen.

Wij verzorgen onder andere:

  • Logo ontwikkeling/restyling
  • Huisstijl (briefpapier, visitekaartje, etc.)
  • Brochure
  • Folder
  • Poster
  • Stickers
  • Autobestickering
  • Textielbedrukking

Wil je graag bij een bekende printshop of drukkerij blijven en alleen een ontwerp willen, dan is dat geen probleem. Het is ook mogelijk dat Webstation dit voor je regelt. Wij hebben daar onze eigen partners voor waar we tegen gereduceerde tarieven drukwerk kunnen bestellen.

Tarieven

Creatief of productie

Ontwerp en DTP (Desktop Publishing) zijn twee verschillende processen. DTP is vaak eenvoudig productiewerk en doorgaans goed te bepalen hoeveel tijd er aan een project besteed zal worden. Ontwerpen is echter een creatief proces en minder eenvoudig in te schatten.

In onderstaande tabellen is getracht een aantal veel voorkomende uitingen onder te brengen onder 'Grafische Vormgeving' en 'Desktop Publishing'. Zo wordt het overzichtelijk welke tarieven voor welk soort opdrachten gerekend worden. Het is een richtlijn en dit kan in overleg worden besproken over hoe de aanpak van de te maken projecten zal verlopen.


Wat valt onder andere onder:

Grafische Vormgeving

Logo
Huisstijl
Beeldbewerking (photoshop)
Image building
Campagne
Conceptdenken
Marketing strategie
Nieuwe producties waar een creatief proces of conceptfase aan vooraf gaat. Wat wordt de uitstraling? Wie is de doelgroep? Waar bereik je deze? Zijn ondermeer vragen die in dit proces worden gesteld.
Wat valt onder andere onder:

Desktop Publishing

Brochure
Folder
Flyer
Advertentie
Info Graphics
Vlaggen
Autobestickering
Producties die aan de hand van een bestaande huisstijl gemaakt worden. Is het een nieuw te ontwikkelen item of is er geen bestaande huisstijl, dan zal een gedeelte onder 'Grafische Vormgeving' vallen.

Werkwijze

Grafische productie planning

Hieronder zijn overzichtelijk de fases opgesteld die in het productieproces worden doorlopen. Heb je zelf een idee van wat je wil of nodig hebt? Mocht dat niet het geval zijn, dan worden wij graag betrokken bij het bedenken van de strategie of de te ontwikkelen items.

Het is belangrijk om van te voren goed te bedenken van wat het doel is. Wat is je doelgroep? Hoe bereik je deze doelgroep? Waar bevindt zich deze doelgroep? In online of offline media? Wat wil je bereiken? Van tevoren goed nadenken over dit soort vragen, zal je helpen slagen bij de te halen doelstelling. Over dit soort vraagstukken denken we graag met je mee!


1. Intakegesprek

Ok, je wilt reclame maken en de wereld laten weten wat je diensten of producten zijn. Maar wat zijn daarvoor de beste media uitingen? Wellicht heb je dit zelf al helder in kaart gebracht en kunnen we in productie gaan. Anderzijds kan dit in een gesprek naar voren worden gebracht en zo samen tot een plan van aanpak komen.

2. Inventarisatie

Voordat we beginnen met het opzetten van een voorstel, moeten alle gegevens geinventariseerd worden indien aanwezig zoals een logo, huisstijl, kleuren, lettertypen, etc.

Ben je net voor jezelf begonnen en heb je nog geen huisstijl of logo? Dan kan Webstation je hierbij ondersteunen met ruim 20 jaar ervaring bij verschillende bureau's op het gebied van grafische vormgeving.

3. Voorstel

Alle gegevens zijn bekend en verzameld. We gaan aan de slag met het ontwerpen van de uit te voeren uitingen. Wanneer een eerste opzet gereed is leggen we dit aan je voor. Op dit moment is alles bespreekbaar en het overlegt ook makkelijker omdat er nu iets tastbaars voor je ligt. Vertel je wensen, zo ontwikkelt het voorstel verder tot een uiteindelijke productie.

4. Voorstel verder uitgewerkt

De wensen en/of correcties aan de hand van het eerste voorstel worden hierin verwerkt. Na het verwerken van de opmerkingen leggen we het nieuwe gewijzigde voorstel voor.

5. Correctieronde

De opmerkingen bij het uitgewerkte voorstel zijn nu verwerkt. Nu kunnen de puntjes op de 'i' worden gezet.

6. Definitief Akkoord

Als uiteindelijk alles naar tevredenheid is hebben we een definitieve productie.

7. Printshop of drukkerij

Het digitale bestand dient volgens speciale richtlijnen voor de drukpersen aan geleverd te worden in een certified pdf-formaat. De printer of drukker biedt een drukproef aan voor een definitief akkoord, zodat de productie opgestart kan worden.

8. Levering

Het drukwerk of de productie is klaar!