Webstation verzorgt alles op het gebied van website en webdesign. We zijn gevestigd in Halfweg, halverwege Amsterdam en Haarlem. Onze Webdesigners hebben in de loop der jaren veel kennis vergaard en het geheim van het succes is dat het niet als werk wordt gezien, maar de altijd aanwezige nieuwsgierigheid van hoe een project of applicatie-oplossing te benaderen.

Bureau voor creatief webdesign en grafisch ontwerp in Halfweg en Zwanenburg

Het meedenken met de klant en met oplossingen komen wordt zeer gewaardeerd. Twee weten meer dan één. Daarom is een goede samenwerking van groot belang om een website of onderneming tot een succes te maken. Bekijk ons portfolio.

Grafische vormgeving voor druk & print media

Ervaring in grafisch vormgeven binnen Webstation gaat terug tot de vorige eeuw. Nog voor de Apple MacIntosh van Steve Jobs aan zijn opmars was begonnen, was dit het tijdperk van het grafische reproductie tekenen. Dat is met de technologie van deze tijd niet meer voor te stellen.

Ervaring

Onze ervaring gaat dus een aardig poosje terug in de tijd. Ondanks dit verre verleden zijn de mensen van Webstation niet stil blijven staan in de technologische tijdlijn. Integendeel, de interesse naar het webdesign en grafische vak is alleen maar gestegen vanwege deze digitale revolutie.

Door de jaren heen is er veel ervaring opgedaan bij verschillende bureau’s en freelance projecten en kan je het zo gek nog niet bedenken of we hebben het al eens gemaakt. Van huisstijl tot brochure en van Posters, abri’s tot gigantische oversized wallpapers.

Domein & Hosting

Webstation verzorgt alles voor websites

Wij verzorgen het gehele traject rondom domein en hosting. Heb je al een hosting provider? Onze overstapservice is gratis en je hoeft er zelf niets voor te doen. Webstation regelt alles en zorgt dat het pakket klaar staat voor vertrek.


Het is wel zo gemakkelijk, alles wordt voor je geregeld. Wij begrijpen dat het een onoverzichtelijk aanbod is aan providers en waar moet je allemaal wel niet aan denken.

We hebben de belangrijkste punten voor je op een rij gezet die Webstation voor je verzorgt. Houdt er rekening mee dat .com en .org-domeinen gemiddeld vijf dagen nodig hebben om te verhuizen van provider. .nl-Domeinen kunnen meestal direct worden omgezet.

We verzorgen onder andere:

  • Domeinnaamregistratie
  • Verhuizen van een domein naar onze hosting provider
  • Het instellen van emailadressen
  • SSL-certificaat
  • SEO geoptimaliseerd
  • Online en telefonisch support

Werkwijze

Het 10-Stappenplan

Om de tarieven van deze website pakketten aan te kunnen bieden is het belangrijk om te weten dat je zelf verantwoordelijk bent voor de inhoud van de pagina's en berichten. Klinkt heel vanzelfsprekend, maar het aanleveren van tekst en beeld is van groot belang, want dit is een intensief en tijdrovend proces.

Voordat het zover is, gaat er nog wel het een en ander aan vooraf. Hieronder is onze werkwijze overzichtelijk gemaakt. Zo heb je een idee van wat je van ons mag verwachten.


1. Intakegesprek

Je wilt een nieuwe website of een restyling van een verouderd webdesign? In het kennismakingsgesprek overleggen we hoe het project benaderd en aangepakt gaat worden. Wat zijn de wensen en mogelijkheden. We willen je graag helpen bij het bedenken van de uitvoering en oplossingen.

2. Webdesign thema

Tijdens het gesprek nemen we in vogelvlucht het CMS (Content Management System) en de templates (thema) door en kan je alvast kennismaken met de overzichtelijke werking van onze websites. Zo kan bijvoorbeeld eenvoudig je huisstijl worden toegepast op de uitstraling van de website

3. Domein & hosting

Heb je nog geen domeinnaam? Geen probleem. Deze registreren wij gratis voor je bij onze hosting provider. Heb je wel al een website en/of een domein? Dan zetten wij deze geheel kosteloos over naar onze hosting dmv onze overstapservice. Dat is wel zo makkelijk, alles geregeld onder een dak.

4. Kopij verzamelen

Een belangrijk en tijdrovend onderdeel bij het opzetten van een website is het verzamelen van alle gegevens. Denk aan huisstijl elementen als logo's, kleuren, lettertype, tekst en beeld. Dit wordt vaak onderschat. Daarom is het van belang dat wanneer wij kunnen beginnen met de bouw van de website, dat de inhoud zo volledig mogelijk is aangeleverd om onnodig oponthoud en tijdverlies te besparen.

5. Design in huisstijl

Wanneer je als een onderneming een website op het internet wilt plaatsen, dan is het noodzakelijk dat dit in de huisstijl uitstraling van de onderneming uitgevoerd wordt. Dat geeft vertrouwen en is herkenbaar voor klanten en bezoekers.

Net voor jezelf begonnen en heb je nog geen huisstijl of logo? Dan kan Webstation je daarbij helpen, want met ruim 20 jaar bureau ervaring is er een ruime ervaring met grafische vormgeving opgebouwd.

6. Start bouw website

Na akkoord op het voorstel van het ontwerp wordt begonnen met het bouwen van je website. Een heel technisch verhaal en we komen bij je terug als alles is ingesteld en werkend opgeleverd kan worden.

7. Klaar om te vullen

De website applicatie is nu gereed om inhoud aan te geven. Afhankelijk van het gekozen pakket en/of hetgeen is besproken in het intakegesprek worden respectievelijk de pagina's door Webstation gevuld.

8. SEO Google Optimalisatie

SEO oftewel 'Search Engine Optimization' is erg belangrijk voor de vindbaarheid in de zoekmachines. Webstation installeert hiervoor handige tools waarmee je jouw onderneming bovenaan in de zoekresultaten kan krijgen. Het geeft een geweldig gevoel wanneer je jouw link op pagina 1 van het zoekresultaat terugziet en je zal fantieker worden om te proberen om op nummer 1 te komen.

9. Upload naar domein

De website is nu helemaal klaar en wordt verplaatst van de locale omgeving naar de live-server, jou domein. Dit is over het algemeen in enkele uren gerealiseerd en kan je iedereen met trots je nieuwe website laten zien!

10. Je website is klaar!

Bij Webstation krijg je een website voor de prijs afhankelijk van het overeengekomen pakket, plus €9,95 per maand voor domein, hosting, SSL-certificaat, e-mail en CMS. Het websitepakket is na de duur van 24 maanden, per maand opzegbaar.